2015. 09. 03.
Tudomány
P.D.

Ezek most komolyan megszámolták a bolygó összes fáját?

Ez egyszerre lélegzetelállító teljesítmény, és totál hülyeség.

Emberek, itt a nap híre! Bolygónkon 3,04 billió fa él! Ez pedig azt jelenti, hogy körülbelül 422 fa jut egy emberre. Ha pedig a Yale Egyetem tudósai valamit leírnak, akkor az úgy is van.

A kutatásukból az is kiderül, hogy a földön élő fák száma civilizáció kezdete óta megfeleződött, és hogy évente több mint 15 milliárd fát vagdosunk ki, mi emberek.

Ha valaki tudni szeretné – ki ne szeretne ilyesmit tudni? – a leghatalmasabb erdővel borított régiók a trópusokon találhatók, ahol a világ fáinak fele tengeti unalmas életét. A Gesztenyésről és a Mandulásról nem ír a tanulmány, de ha minden fát megszámoltak, akkor tuti, hogy a pécsieket is, nem?

Az még valamilyen szinten érthető, hogy az eredmények a világ erdeinek védelmét szolgálják, meg minden ilyesmit, de mégis hogyan számolták meg az összes istenverte fát a világon? Fogtak egy rakás műholdas felvételt, és szépen megszámolták a zöld foltokat? Többnyire igen, de korábbi tanulmányokból is böngésztek (ez egyébként nem csalás?) és 400 ezer erdőrészlet “fasűrűségének” adatait is átbogarászták.

Észbontó.

(via:origo.hu)

Ezek most komolyan megszámolták a bolygó összes fáját?


Forrás: okpecs.hu
Vissza

Kapcsolódó hírek

Nanotechnológia, chipek és m…

2015. 12. 29. Tudomány

Te már használod az appot, a…

2015. 10. 09. Tudomány

Pécsen újabban nem, de a per…

2015. 10. 01. Tudomány