2015. 12. 20.
Politika
Olasz Robi

Karácsonyi ajándék: százezreket kell visszafizetniük a rendőröknek

Azoknak, akik napi 16 órában dolgoztak a baranyai és Csongrád megyei határon, amikor ezrével jöttek a menekültek. A felettesük szerint ez nem volt túlóra.

Azoknak, akik napi 16 órában dolgoztak a baranyai és Csongrád megyei határon, amikor ezrével jöttek a menekültek. Az ORFK rendészeti főigazgatója szerint ugyanis nem jár nekik a túlóra pénz.

Karácsony előtt kapta kézhez több tucat rendőr azt a felszólító levelet, amelyben munkáltatójuk több százezer forintnyi túlóradíj visszafizetését követeli tőlük. Mindannyian a déli határnál teljesítettek szolgálatot, legtöbbször napi 16 órában, amikor menekültek ezrei léptek be Magyarországra és például Beremend úgy nézett ki, mint Afganisztán.

A Magyar Nemzet elcsípett egy ilyen felszólító levelet. Ebben azt közölték a rendőrökkel: az illegális migráció miatt Csongrád és Baranya megyébe történt átrendelésükkor, szeptemberben és októberben több túlszolgálatot számoltak el nekik, mint amennyit teljesítettek. Ezért követelik, hogy a levél kézhezvételétől számított 8 naptári napon belül fizessék vissza a különbözetet.

A lap birtokába került levélben arra hivatkoznak, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendészeti főigazgatójának október 20-i állásfoglalása alapján „a csapatszolgálati századok átrendelése során a pihenőben töltött időszak készenlétnek minősül. Amennyiben ezen időtartam alatt tényleges szolgálatteljesítésre nem került sor, úgy sem rendes szolgálat, sem túlszolgálat nem számolható el.”

Ez azért kulcsfontosságú, mert a készenléti szolgálatért csupán bruttó 90 forintos órabér jár, míg a túlszolgálatért normál munkadíjat, óránként bruttó két-háromezer forintot kell fizetni.

Szima Judit, a Tettrekész rendőrségi szakszervezet főtitkára szerint a rendőröktől 200–260 ezer forint közötti összeget vennének vissza. Az egyelőre nem tudja, hogy hány kolléga lehet érintett, de biztosan nem kevés.

Az érdekvédő kiemelte: törvénytelen és rendkívül tisztességtelen az elvégzett túlórákért kifizetett pénzt visszavenni, ráadásul éppen most, az ünnepek előtti napokban. Szima Judit kiemelte: minden kollégájuk érdekében el fognak járni, akitől erre meghatalmazást kapnak.

(via Magyar Nemzet)

Karácsonyi ajándék: százezreket kell visszafizetniük a rendőröknek


Forrás: okpecs.hu
Vissza

Kapcsolódó hírek

Lenullázták a Tiffán Borásza…

2015. 12. 20. Politika

Karácsonyi ajándék: százezre…

2015. 12. 20. Politika

Így még biztosan nem látta H…

2015. 12. 18. Politika